Noutati

Scoala Altfel - 2016


In aceasta saptamana, ne-am propus o incursiune fascinanta in istoria lumii, pentru a rescrie marea carte a inventiilor care au schimbat omenirea.

 

Pornind de la descoperirile omului preistoric (limbajul articulat, focul, piatra, metalele), continuand cu frumoasa Antichitate in care au aparut imbracamintea, machiajul, cosmeticele, macaraua, catapulta si scrierea hieroglifica, elevii au descoperit ca multe din lucrurile pe care le folosim astazi au aparut cu secole in urma, perfectionandu-se permanent de-a lungul timpului, ca urmare a evolutiei tehnologiei si inteligentei umane.

Temerarele inventii ale lui Leonardo da Vinci, precum si cele ale epocilor moderna si contemporana (motorul cu aburi, vaccinurile, antibioticele, televizorul, internetul), au provocat creativitatea copiilor pentru a realiza din diverse materiale/ reciclabile machete ale unor aparate proprii, brevetate la nivel de scoala.

Un mare capitol a fost dedicat marilor inventatori romani Petrache Poenaru, Henri Coanda, Traian Vuia, Aurel Vlaicu, Emil Racovita, Iustin Capra, care au contribuit prin inovatiile lor la revolutia stiintifica si tehnologica mondiala a secolului XX.